Butlon, de nieuwe manier om eten te bestellen!

blogdet

5 hartige lunchgerechten om thuis te maken

18 May 2021 door Beheerder

5 hartige lunchgerechten om thuis te maken

Lunchen kan minstens zo lekker zijn als diner en dat laten wij vandaag zien. Kun je wel wat inspiratie gebruiken nu je thuis moet werken? Butlon helpt je aan gevarieerde, lekkere en simpele recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met behulp van de boodschappen van Butlon Boodschappen kunnen de volgende overheerlijke lunchgerechten gemaakt worden.

1. Tosti van Griekse Pita met tomaat 

Deze overheerlijke tosti op Griekse wijze is niet alleen een overheerlijk broodje, maar tegelijkertijd helpt het om die vakantiegevoelens die dit jaar toch iets minder zijn weer helemaal nieuw leven in te blazen.

Lees het recept inclusief boodschappenlijstje via onderstaande link: Tosti van Griekse pita met tomaat

2. Maaltijdsalade met gamba’s in een pittige knoflookolie

Deze maaltijdsalade is fris, pittig, en smaakvol. Tijdens de zomertijden worden maaltijdsalades vaak gemaakt, maar waarom zou je jezelf beperken tot één seizoen? Deze maaltijdsalade met gebakken gamba’s kan zeker ook in de koudere maanden van het jaar. Het vergt ook weinig tijd en moeite wat het een ideale lunch maakt als je thuis werkt en even een momentje voor jezelf nodig hebt. 

Lees het recept hier: Maaltijdsalade met Gamba's in een pittige knoflookolie

3. Broodje carpaccio met pestomayonaise

Een keertje wat meer luxe moet kunnen toch? Vooral na een lange week van thuiswerken verdien je na een goede prestatie een lekkere lunch. Dit broodje met carpaccio is restaurant waardig, maakt de chef in je los en is ook nog een super simpel om te maken met de boodschappen van Butlon. 

Lees via deze link het gehele recept: Broodje carpaccio met perstomayonaise

4. Aziatische kippensoep met kokosmelk en noedels

Nu de temperaturen weer langzaam aan het dalen zijn, er weer meer regenbuien komen, de bomen kaal worden en we de dikke truien weer uit de kast pakken, is het tijd voor een heerlijk warme soep.

De soep die wij voor jullie hebben uitgelicht is een Aziatische versie van een kippensoep met een heerlijk lichtromige kokossmaak en hij is ook nog eens lekker vullend door de lekker dikke eiernoedels. Een versie van onze eigen “Tom kha kai” is hier te lezen.

5.  Goed gevulde frittata met spekjes en groenten

Er zijn veel makkelijke recepten te vinden over heel het internet en een ei bij je lunch of ontbijt is eigenlijk (bijna) onmisbaar. Vandaar dat een gerecht met eieren zeker tussen de 5 gerechten moet staan en wij hebben gekozen voor deze Italiaanse frittata. Een frittata kan gezien worden als een hartige taart of quiche zonder bodem en is ontstaan uit armoede. Restjes van eerdere gerechten die gemaakt zijn die week en nog in je koelkast liggen worden in een frittata gedaan. Zo kan hij gevuld worden met bijna alles. De basis bestaat altijd uit: eieren, groenten, kaas en eventueel aardappels of pasta. Hieronder valt ons recept te lezen. Voor de vegetarische versie worden de spekjes weggelaten en kan hiervoor vegetarisch vlees of meer groente in de plaats komen.

Bekijk het recept hier: Goed gevulde frittata met spekjes en groenten


0 Opmerkingen