Privacy Policy


Butlon B.V. (“wij”, “onze”, “ons” of “Butlon”) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens en vindt jouw privacy erg belangrijk. Dit privacybeleid is van toepassing voor de verzameling en verwerking van persoonsgegevens voor de administratie van klanten, de uitvoering van de overeenkomst van klanten, de uitvoering van de overeenkomst, het incasseren van betalingen, de website en de app (gezamenlijk “sites” genoemd), persoonlijke marketing en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Butlon is verantwoordelijk voor de naleving van de Algemene Verordening Persoonsgegevens.


Mocht je vragen hebben, een verzoek hebben over dit privacybeleid of vragen hebben over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan, dan kun je altijd contact met ons opnemen door een mail naar ons te sturen via privacy@butlon.com.

 

Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

Butlon verwerkt persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van onze diensten of contact met ons opneemt. Wij verzamelen en verwerken de verschillende persoonsgegevens op basis van wettelijke grondslagen.  

 

Bestellen
Om jouw bestelling zo goed mogelijk te laten verlopen, verwerken wij een aantal gegevens die jij zelf aan ons verstrekt bij het plaatsen van de bestelling en het aanmaken van een account. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het uitvoeren, het bevestigen en de betaling van je bestelling en de mogelijkheid tot het achterlaten van een review. Het gaat om de volgende gegevens:

-  Naam
-  Adresgegevens
-  Contactgegevens
-  Bestelling
-  Betaalgegevens
-  Eventuele opmerkingen

 

Klantenservice
Mocht je een keer in contact komen met onze klantenservice, dan vinden wij het erg belangrijk om je zo goed mogelijk te helpen. Een aantal gegevens zijn noodzakelijk voor het beantwoorden van je vraag of het oplossen van je klacht, namelijk:

-  Naam
-  Adresgegevens (indien noodzakelijk voor de afhandeling)
-  Contactgegevens
-  Betaalgegevens (indien noodzakelijk voor de afhandeling)
-  Opmerkingen (indien noodzakelijk voor de afhandeling)

 

Reviews
Nadat je hebt besteld via Butlon is er altijd een mogelijkheid om een review achter te laten. Voor het plaatsten van een review hebben wij een aantal gegevens nodig die wij verwerken voor het plaatsen van jouw review. De review zal alleen geplaatst worden met toestemming van jou, deze toestemming kun ook altijd terugtrekken door een mail te sturen naar privacy@butlon.com.

De volgende gegevens worden verwerkt bij het plaatsen van een review:

-  Naam (indien niet anoniem)
-  Beoordeling

 

Klanttevredenheidsonderzoek
Om ervoor te zorgen dat wij jou helemaal tevreden houden, kunnen wij de gegevens van een “review” gebruiken voor klanttevredenheidsonderzoeken. Dit zullen wij uiteraard enkel doen uit gerechtvaardigd belang.

 

Marketing
Als je ons toestemming hebt gegeven om jou up to date houden met marketing doeleinden, door je aan te melden voor de nieuwsbrief, zullen wij jouw persoonsgegevens gebruiken om je op de hoogte te houden van acties, nieuwe aankondigingen, producten, diensten en trends waarvan wij denken dat je daarin geïnteresseerd kunt zijn. We zullen je per mail benaderen. Je kunt op ieder moment jouw marketing voorkeuren wijzigen. Dit kun je doen door:

-  je af te melden voor de nieuwsbrief door onderaan de mail te drukken op “afmelden”
-  contact met ons op te nemen via privacy@butlon.com.

 

De gegevens die worden verwerkt voor marketingdoeleinden worden enkel verwerkt met jouw toestemming. Het gaat om de volgende gegevens:

-  Naam
-  Contactgegevens
-  Postcode en woonplaats

 

Cookies
Net als bijna alle andere websites, gebruiken wij ook cookies. Dit doen we zodat je de sites goed kunt gebruiken. De cookies onthouden bepaalde handelingen zodat je bijvoorbeeld niet elke keer opnieuw hoeft in te loggen. Dit noemen we functionele cookies, gegevens die worden gebruikt zijn:

-  Locatiegegevens
-  IP-adres of app IDs
-  Internetbrowser en type apparaat
-  Websitetaal

 

Daarnaast helpen de cookies ons om te bekijken hoe onze sites worden gebruikt. Wil je meer weten over cookies? Klik dan even door naar "Cookiebeleid"

 

Leeftijd 

Butlon heeft niet de intenties om gegevens te verzamelen van personen die jonger zijn dan 16 jaar. Onze sites zijn daarom ook niet gericht op personen die jonger zijn dan 16 jaar. Helaas kunnen wij niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Mocht je ervan overtuigd zijn dat wij zonder ouderlijke toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld van een persoon jonger dan 16 jaar, dan zullen wij deze gegevens per direct verwijderen. Neem contact met ons op via privacy@butlon.com.

 

Derden

Butlon stuurt jouw bestelgegevens door aan het restaurant waar jij je bestelling bij hebt geplaatst zodat jouw bestelling goed geleverd kan worden. Heb je vragen over de verwerking van jouw gegevens binnen het restaurant? Dan kun je het beste contact opnemen met het restaurant zelf.

Naast het delen van jouw gegevens met restaurants, worden jouw gegevens ook met derden, niet zijnde restaurants, gedeeld. Intern zullen gegevens worden gedeeld met andere onderdelen van Butlon Group. Daarnaast zullen extern gegevens worden gedeeld met dienstverleners die gegevens opslaan op hun server. Tot deze externe dienstverleners behoren een externe fulfilment partij, een webhosting partij, een webdesigner, een payment provider, It-dienstverleners en marketing- en advertentiepartners. Gegevens zullen door derden enkel verwerkt worden indien dit noodzakelijk geacht wordt voor de uitvoering van hun werk. De persoonsgegevens zullen niet voor andere doeleinden dan de werkzaamheden voor Butlon worden gebruikt. Op alle externe overdrachten van persoonsgegevens zijn verwerkersovereenkomsten van toepassing.

Websites van derden
Mocht je via onze sites doorklikken naar sites van derden, houd er dan rekening mee dat het op de site vermelde privacybeleid van die site geldt.

 

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan wij denken dat strikt noodzakelijk is.

-  Na het plaatsen van een bestelling worden je meeste gegevens na 2 jaar verwijderd.
-  In het geval van het betalen en afhandelen van facturen, hanteren wij een bewaartermijn van 7 jaar, dit ten behoeve van het voldoen aan de wettelijke verplichting
   van de Belastingdienst.
-  In het geval van de nieuwsbrief, worden je gegevens verwijderd na wederopzegging.
-  Voor het behandelen van klachten en vragen hanteren wij een bewaartermijn van 2 jaar.
-  In het geval van adverteren, hanteren wij een bewaartermijn van 5 jaar nadat de laatste advertentie zichtbaar is geweest ten behoeve van toekomstige advertenties,
    tenzij je expliciet toestemming hebt gegeven de persoonsgegevens langer op te slaan of indien de gegevens langer bewaard moeten worden
    op grond van een wettelijke regeling of bepaling.

 

Beveiliging

Butlon gaat met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om met jouw persoonsgegevens en doet er alles aan om jouw gegevens veilig op te slaan. Eventuele datalekken worden te allen tijde gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de betrokkenen van wie de persoonsgegevens mogelijk in gevaar zijn gekomen. Bij een datalek neemt Butlon altijd de passende maatregelen om de betrouwbaarheid van de website te waarborgen. Mocht je het idee hebben dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of heb je aanwijzingen van misbruik, laat het ons weten via privacy@butlon.com.

 

Jouw rechten 

Je hebt het recht om alle gegevens die wij van je verzamelen in te zien, te laten verwijderen of zo nodig te wijzigen. Daarnaast heb je altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens in te trekken. Mocht je gebruik willen maken van jouw rechten, dan kun je contact opnemen via privacy@butlon.com.

 

Klachten of vragen

Heb je nog vragen over ons privacybeleid? Je kunt ons altijd mailen via privacy@butlon.com. Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw privacyverzoek? Dan kun je te alle tijden een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wijzigingen

Dit privacybeleid kan gewijzigd worden. De laatste, actuele versie van het privacybeleid kun je altijd hier vinden. De laatste datum van wijziging is hier ook op terug te zien. Mochten er wijzigingen plaatsvinden die voor jou belangrijk zijn, dan laten we dat uiteraard aan je weten per e-mail en/of als push bericht in jouw Account.

 

Contact 

Adres hoofdvestiging
Hendrik ter Kuilestraat 173
7547 SK Enschede, Nederland

E-mail: privacy@butlon.com
Tel.: + 31 (0)857609066

 

 

 

 

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 26 februari 2020.