Butlon, de nieuwe manier om eten te bestellen!

blogdet

Waarom je vanavond nog pasta wilt bestellen.

30 Nov 2019 door Beheerder

Waarom je vanavond nog pasta wilt bestellen


Tijd voor pasta, als het aan ons ligt is het altijd tijd voor pasta! Een verrukkelijke pasta pomodoro of een pasta pesto waar je een moord voor doet! Er gaat gewoon niets boven een lekker bord verse Italiaanse pasta. En wat je niet moet vergeten, geen twee sauzen of pasta zijn hetzelfde! We gaan wat dieper voor je in op de wereld van pasta en de sauzen die er bij horen. Ben je er klaar voor? Andiamo!

 

Verschillende soorten pasta
Als je even zou Googlen (niet nu weggaan ????) op ‘hoeveel soorten pasta zijn er?’ dan kom je tal van antwoorden tegen en er is eigenlijk niet een duidelijk antwoord op deze vraag te vinden. Wij hebben het al even voor je uitgezocht en het ligt ergens tussen de 350 en 600 verschillende soorten, onvoorstelbaar toch? Of jij nu lekker kunt genieten van de traditionele spaghetti, heerlijke penne of meer voor de gevulde ravioli’s gaat. Onze restaurants bieden de heerlijkste pasta’s aan!

 

Geen pasta zonder saus
Een pasta zonder saus is als verven zonder kwast, dat kan gewoon niet! Eigenlijk is het voor pastasauzen heel erg gemakkelijk, denk maar aan de Italiaanse vlag, groen, wit en rood. Die kleuren vind je ook terug in de sauzen.

 

Pesto, pesto en nog meer pesto! Hebben we gelijk de kleur groen te pakken! Pesto krijgt zijn diepgroene kleur van basilicum, heel veel basilicum! Doe er wat pijnboompitten bij, knoflook, olijfolie, geraspte kaas en kruiden en je hebt een onweerstaanbare saus voor over de pasta.

 

Of het nou om cacio e pepe of alfredo gaat, een witte pasta saus is vaak op basis van room of kaas gemaakt. En als je geluk hebt, dan is het een combinatie van beiden. Loopt het water je al in de mond? Laat die pasta carbonara maar doorkomen!

 

En dan nog de rode kleur, tomaten zijn hier het toverwoord! Een smakelijke marinara of een met vleesgevulde bolognese saus, het kan allemaal over de pasta. Het is gewoon haast magie wat er gebeurt als je pasta met een saus combineert. En heb je weleens een roze saus gezien? Een saus waar in veel gevallen wodka in is verwerkt, dat is toch wel het ultieme!

 

De finishing touch
Een lekker pasta gerecht is goed af te maken met kaas, nog meer kaas! Wat geraspte parmezaanse kaas over de pasta maakt het helemaal af. Ben je wat avontuurlijker? Ga dan eens voor geroosterde chili vlokken. Oregano en basilicum zijn ook prima kruiden om over de pasta te strooien en maken het gerecht helemaal af!


0 Opmerkingen