Butlon, de nieuwe manier om eten te bestellen!

Koop voordelig mondkapjes bij Butlon

In 2020 heeft het coronavirus een enorme impact op onze samenleving en het zorgt voor een hoop ellende op allerlei fronten. Mondkapjes spelen in deze tijd een grote rol en zijn niet meer alleen in de gezondheidszorg gemeengoed. De wereldwijde pandemie kan voor iedereen een risico vormen, vanzelfsprekend kun je dat niet van tevoren weten.

Sommige van ons raken ziek, andere mensen zijn misschien minder vatbaar voor het virus. Het dragen van een mondkapje is in de huidige tijd relevanter dan ooit. Op plaatsen waar het niet mogelijk is zich aan de afstandsregel te houden wordt het dragen dan ook dringend geadviseerd of zelfs verplicht. Daarmee beschermen we vooral de mensen om ons heen.

 

 

Waarom kiezen voor een mondkapje?

  • Vermijd boetes in het openbaar vervoer!
  • Het is een kleine moeite met groot verschil
  • Help mee tegen het coronavirus
  • Stay safe!

Een mondkapje bestellen bij Butlon, maar hoe zit het dan precies?


De kans op besmetting met een virus zoals het coronavirus is groot. Belangrijk hierbij is dat iedereen op elkaar let en we niet alleen aan onszelf denken. Daarom geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is in het openbaar vervoer, op stations of perrons en in vliegtuigen. Reizigers vanaf 13-jarige leeftijd en medewerkers van het ov dienen zich hieraan te houden. Overigens kan het niet dragen van een mondkapje in het ov worden beboet.

Op welke momenten draag je een mondkapje


Verder wordt dringend geadviseerd om een mondkapje in publieke ruimtes te dragen zoals in winkels, musea, cafés en restaurants, gemeentehuizen, benzinestations en andere openbare plekken. Vooral als de anderhalve meter afstand niet kan worden gehouden. Wanneer u ergens gaat zitten mag je het mondkapje afzetten. Onderhand stellen de meeste middelbare en hogescholen het ook erg op prijs als studenten een mondkapje dragen om een verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Diverse hygienemiddelen te bestellen op Butlon.com


Wij van Butlon vinden het net zo belangrijk dat onze samenleving snel weer wordt zoals we gewend zijn. Vanzelfsprekend hopen wij dat iedereen zoveel mogelijk gezond blijft en niet onder de gevolgen van het virus hoeft te lijden. Daarom heeft Butlon naast voedingsmiddelen ook mondkapjes en handgel in het assortiment, om de verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. De mondkapjes zijn eenvoudig in gebruik, maar je moet uiteraard wel even weten hoe je dit op de juiste manier doet. Bovendien is het dragen van een niet medisch mondkapje enkel en alleen effectief mits je het op de correcte manier gebruikt, draagt en op- of afzet.

Hoe draag je een (wegwerp)/niet medisch mondkapje


Het is van groot belang dat iedereen mondkapjes op de juiste wijze op- en afzet, draagt en naderhand weggooit. Wij beschrijven hoe je dit het beste kunt doen! Allereerst is het belangrijk om te weten dat bij wit-blauwe mondkapjes de buitenkant blauw is en de binnenkant wit. Volgens virusexperts van het RTL-nieuws is het driedelige witte binnen filter essentieel. Virusdeeltjes van drie micron (een drieduizendste millimeter) worden daarmee tegengehouden!

Voordat je een nieuw mondkapje opzet, was je eerst je handen met handzeep of met een desinfecterende handgel. Bij het opzetten is het belangrijk om de witte binnenkant van het kapje niet aan te raken. Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondkapje op te zetten. Het dient zowel de mond én de neus te bedekken en goed op het gezicht aan te sluiten zodat geen virusdeeltjes kunnen ontwijken. Dit kun je testen door in het mondkapje te blazen en te kijken of er niet te veel lucht langs het gezicht trekt.

Hygiene is belangrijk, was je handen zorgvuldig


Raak het mondkapje niet aan tijdens het dragen. Als dit wel is gebeurd, was dan weer zorgvuldig je handen met zeep of handgel. Het mondkapje is aan vervanging toe wanneer het vochtig is geworden. Gebruik een mondkapje voor eenmalig gebruik, niet vaker dan één keer! Het afzetten van het mondkapje doe je ook weer middels de touwtjes of elastieken, zonder de binnen- of buitenkant van het mondkapje aan te raken.

Gooi het mondkapje onmiddellijk na gebruik, weg in een gesloten afvalbak. Als je dit gedaan hebt, was dan nog een keer zorgvuldig je handen. Een herbruikbaar mondkapje, bijvoorbeeld zelfgemaakt van stof(resten), kun je bij tenminste 60 graden in de wasmachine wassen. Deze hoor je zo steriel mogelijk te bewaren, bijvoorbeeld in een afgesloten bakje of zakje. Stop ze dus niet in je broek/jaszak of tas. Dus ook niet in het handschoenenvak/kastje in de auto. Wanneer een zelfgemaakt mondkapje versleten raakt is het uiteindelijk ook een keer aan vervanging toe. We benadrukken nogmaals: wegwerp-mondkapjes na gebruik nooit bewaren of ze vaker dan één keer dragen.

Belangrijke punten om te weten


Een sjaal, spatmasker, bandana, col of jassenkraag tellen niet als toegestaan mondkapje voor openbare ruimtes. Ook als een mondkapje gemaakt is van een sok is het gebruik niet toegelaten. Gasmaskers zijn ook niet toegestaan om te dragen in het openbaar vervoer. Ook belangrijk om te weten: ook al wordt er de komende tijd steeds meer aandacht besteed aan het dragen van een mondkapje, is het nog lang geen vervanging voor de huidige maatregelen.

 

Een niet medisch mondkapje filtert namelijk alleen de lucht die je uitademt en niet de lucht die je zelf inademt, waardoor het slechts een aanvulling biedt op de andere bestaande hygiënemaatregelen. Houd je dus altijd aan de regels van de overheid en probeer op je eigen gedrag te letten zodra je je in openbare (gesloten) ruimten bevindt.

Samen bestrijden we het coronavirus!


Om op de hoogte te blijven over de nieuwste maatregelen en het laatste nieuws met betrekking tot het coronavirus, raadpleeg altijd de website van de overheid en het RIVM. Wij van Butlon nemen dit onderwerp serieus en hopen je zoveel mogelijk verder te kunnen helpen in deze tijd. Alleen al door jouw boodschappen online te bestellen en zoveel mogelijk binnen te blijven doe je een hele hoop. Houd de regels in de gaten en houd je er ook aan.

Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat de besmetting aantallen niet oplopen en er met z’n allen voor zorgdragen dat de pandemie uit de wereld wordt geholpen. Dit kan natuurlijk alleen als iedereen zich aan de regels, adviezen en maatregelen houdt en op de juiste wijze toepast binnen zijn of haar dagelijkse leven. Alleen samen bestrijden we het coronavirus een goed mondkapje kan daarbij helpen, bestel daarom gemakkelijk je boodschappen inclusief mondkapjes online.

Online bestellen is tijdsbesparend!


Een ander groot voordeel aan online boodschappen bestellen is dat je niet de hele winkel hoeft door te lopen op zoek naar dat ene specifieke product. Via de online supermarkt van Butlon kun je per categorie het overzicht van producten bekijken. Daarnaast ben je ook niet gebonden aan de openingstijden van een fysieke supermarkt. Bij Butlon kun je namelijk op ieder gewenst moment je boodschappen doorgeven, op welk tijdstip dan ook. Daarnaast kun je eerdere bestellingen opnieuw inzien waardoor je nog sneller je boodschappenlijstje kunt afvinken.

 

app apple
Verkrijgbaar in de app store
app android
Ontdek het op playstore